PRIJATELJI

 

STATUT KLUBA

Pravila sedeće odbojke

Razlike u pravilima stojeće i sedeće odbojke


Pogledaj video
SMEČ - PARASS


Ovo je zvanicni sajt Kluba sedeće odbojke ''SMEČ'', sportske organizacije, osnovane 2007. godine sa ciljem da organizuje sportsko-rekreativne aktivnosti za lica sa invaliditetom grada Beograda.

Sportsko - rekreativne aktivnosti su jedna od nezaobilaznih karika u integralnoj rehabilitaciji lica sa invaliditetom. Svi vodeći zdravstveni forumi neizostavno isticu njihov pozitivan efekat na psiho-fizicko stanje i socijalizaciju lica sa invaliditetom.

U skladu sa ovim jedan od osnovnih ciljeva kluba sedeće odbojke je razvoj i omasovljavanje sedeće odbojke, zagovaranje i podsticanje osoba sa invaliditetom na igranje sedeće odbojke, organizaciju takmičenja u Srbiji, saradnja sa drugim klubovima, društvima i organizacijama iz sporta i svim drugim organizacijama koje mogu i žele doprineti razvoju i unapređenju sedeće odbojke.

Sva zainteresovana lica sa ili bez invaliditeta mogu da se jave na kontakt telefon ili e-mail i postanu članovi kluba.

DOBRODOŠLI!

 

AKTUELNO
10. decembar 2012.

Završen XI međunarodni turnir sedeće odobjke "BANJA LUKA OPEN 2012".

Kompletne rezultate sa turnira možete pogledati ovde

04.decembar 2012.

Odbojkaki klub invalida "BANJA LUKA" iz Banja Luke orgnizuje XI međunarodni turnir sedeće odbojke "BANJA LUKA OPEN 2012". Turnir se održava 08. decembra 2012. godine u Univerzitetskoj dvorani u Banja Luci.
Na turniru osim domaćina i našeg kluba učestvuju: OKI "Zavidovici", OKI "Marsonija" iz Slavonskog Broda, OKI "Doboj", OKI "Derventa", OKI "Feniks" iz Kikinde i OKI "Hrabri" iz Zagreba.
Ekipe su podeljeni u dve grupe. Utakmice u grupama se igraju na dva dobijena seta, a utakmice za prvo i treće mesto se igraju na tri dobijena seta.

Satnica:

TEREN   A                                                               TEREN    B

09:00     KSO “FENIKS“ -OKI „DERVENTA “                                      KSO “SMEČ“ - OKI „DOBOJ“
10:00     SDI „HRABRI“ -  OKI “ B.LUKA”                                        IOK„ZAVIDOVIĆI“- OKI “MARSONIJA”

10:45
                                            Zvanično otvaranje turnira

11:00
     OKI „B.LUKA“  -   KSO “FENIKS“                                      OKI “MARSONIJA” -   KSO “SMEČ“           
12:00   OKI “DERVENTA”- SDI „HRABRI“                                       OKI „DOBOJ“ - IOK „ZAVIDOVIĆI“
13:00     OKI “B.LUKA“ -  OKI “DERVENTA”                                   OKI “DOBOJ” -   OKI „MARSONIJA”
14:00     SDI „HRABRI“ -  KSO „FENIKS”                                         KSO “SMEČ“ -  IOK „ZAVIDOVIĆI“

15:
00     Utakmica za 1. mjesto                                                     Utakmica za 3. mjesto
                      ( A1 - B1 )                                                                             (  A2 – B2 )

Dodela pehara i priznanja biće u restoranu MOTELA „GOLDEN CARD”,  gde je obezbeđena i zajednička večera za učesnike turnira.

Zahvaljujemo se Vladi Republike Srbije - Ministarstvo omladine i sporta, Gradskoj opštini Voždovac, JP TE "KOSOVO" i NVO "PODRŠKA. PRAVA. PRISTUP. - SRBIJA" koji su doprineli u znacajnoj meri realizaciji nasih projekta obezbedjivanjem neophodnih sredstava za njihovo finansiranje.

Ujedno se zahvaljujemo internet portalu "SAVREMENI SPORT.COM" koji je propratio i objavio sve naše aktivnosti i na taj način je doprineo promociji sedeće odbojke kao sporta osoba sa invaliditetom.

23. novembar 2012.

Odbojkaški klub invalida "Čelić" iz Čelića organizuje jubilarni 10 medjunarodni turnir u sedećeoj odbojci. Turnir će se održati 25. novembra (nedjelja).

Učesnici na turniru su: IOK "15. Maj" iz Tuzle, OKI "26. Avgust" iz Mramora, OKI "Derventa" iz Dervente, KSO "Smeč" iz Beograda, OKI "Kakanj 92" iz Kaknja i domaćin OKI "Čelić".

Ekipe su podijeljene u dvije grupe:

GRUPA "A", IOK "15. MAJ", OKI "DERVENTA" i KSO "SMEČ".
GRUPA "B", OKI " ČELIĆ", OKI "KAKANJ 92" i OKI "26. AVGUST"

Turnir počinje u 9.30 sati u sali osnovne škole Čelić.

Kompletne rezultate sa turnira možete pogledati ovde

14. oktobar 2012.

Nevladina organizacija "INICIJATIVE PREŽIVELIH OD MINA" je organizovala 15. regionalni turnir sedeće odbojke "MEMORIJAL PRINCEZE DAJANE".

Kompletne rezultate sa turnira možete pogledati ovde

 

11. oktobar 2012.

Nevladina organizacija "Inicijative preživelih od mina" organizuje petnaesti put tradicionalni turnir sedeće odbojke "MEMORIJAL PRINCEZE DAJANE" u znaku sećanja na doprinos princeze Dajane promocije prava nastradalih od mina i njena poslednja humanitarna poseta Bosni i Hercegovini 1997. godine neposredno pre tragičnog stradanja.

Na turniru učestvuju osam ekipa iz zemalja u regionu.

08.oktobra 2012.

Na turniru u Sloveniji klub nije izborio dobar plasman. Zauzeli smo četvrto mesto od pet učesnika. Imali smo dobru igru, ali zbog velikog broja grešaka nismo završavali set i utakmicu u našu korist.

Kompletne rezultate sa turnira možete pogledati ovde

01. oktobar 2012.

U petak, 05. oktobra, klub sedeće odbojke "SMEČ" putuje u Sloveniju (Ravne na Koreškem) na međonarodnom turniru sedeće odobjke "ALPE - JADRAN 2012" koji se održava 06. oktobra 2012. godine .

Na turniru će nastupiti pet ekipa iz Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Domaćin invalidsko sportsko društvo SAMORASTNIK ovim turnirom obeležava 30. godina igranja sedeće odbojke u društvu.

Vlada Republike Srbije - Ministarstvo omladine i sporta doprineli su u značajnoj meri realizaciji naših projekata obezbeđivanjem neophodnih sredstava za njihovo finansiranje. Osim Ministarstva omladine i sporta, odlazak na turnir su nam omogućili Gradska opština Voždovac, nevladina organizacija PODRŠKA. PRAVA. PRISTUP - Srbija i JP TE Kosovo.

24. septembar 2012.

Klub je na šestom međunarodnom turniru sedeće odbojke "DERVENTA 2012" imao je više nego uspešan nastup. Na turniru su učestvovali osam ekipa, a naš klub je na kraju zauzeo treće mesto.

KSO Smeč je u grupi pobedio OKI DERVENTU i OKI PANDU sa po 2:0 u setovima, a dok od vicešampijona Republike Srpske OKI DOBOJ izgubio sa istim rezultatom. U meču za bronzu klub je bio bolji od OKI LAKTAŠA pobedivši nakon preokreta sa 2:1.

Kompletne rezultate i fotografije možete pogledati ovde

20. septembra 2012.

U nedelju, 23. septembra, klub sedeće odbojke "SMEČ" putuje u Derventu (Republika Srpska) na šestom međonarodnom turniru sedeće odobjke "DERVENTA 2012".

Na turniru će nastupiti osam ekipa, odbojkaški klub invalida "DERVENTA" kao domaćin, odbojkaški klub invalida "DOBOJ" iz Doboja, odbojkaški klub invalida "MARSONIJA" iz Slavonskog Broda, invalidski odbojkaški klub "MAGLAJ - INDEX" iz Maglaja, KSO "SMEČ" iz Beograda, odbojkaški klub invalida "KNEŽEVO" iz Kneževa, odbojkaški klub inalida "PANDA" iz Velike Kladuše i odbojkaški klub invalida "LAKTAŠI" iz Laktaša.

Vlada Republike Srbije - Ministarstvo omladine i sporta doprineli su u značajnoj meri realizaciji naših projekata obezbeđivanjem neophodnih sredstava za njihovo finansiranje. Osim Ministarstva omladine i sporta, odlazak na turnir su nam omogućili Gradska opština Voždovac, nevladina organizacija PODRŠKA. PRAVA. PRISTUP - Srbija i JP TE Kosovo.

01. septembar 2012.

Posle zaslužene pauze klub nastavlja sa treninzima. Klub se ujedno i pripema za odlazak na turnire sedeće odbojke 23. septembra u Derenti, 06. oktobra u Sloveniji i 13. oktobra u Zenicu.

Klub osim odlaska na gore navedene turnirnire 22. septembra biće gost a ujedno i odigraće se promotivna utakmica između KSO SMEČ i OK PARAĆIN.

U cilji razvoja i promocije para-sporta 22.9.2012 Klub košarkaša u kolicima TIGAR uz podrsku SSOP, SRC 7 Juli i Opstine Paracin trecu godinu za redom ce organizovati turnir Kosarke u Kolicima pod nazivom "TROFEJ PARACINA 2012"

Kao i proteklih godina turnir ce se odrzati u SRC 7 Juli u Paracina sa pocetkom od 10 casova pa do 17 casova.
Pored domacina KKuK"TIGAR"Paracin na turniru ce ucestvovati i KKK"DUNAV"Beograd i KKuK "UPČ"Čačak .

Osim kosarke u kolicima, uz podrsku Kluba sedece odbojke "SMEČ" Beograd i OK Paracin,bice promovisana i sedeca odbojka.
Ono sto je novina ove godine je da ce Klub uz podrsku SSOP i Opstine Paracin a uz saradnju sa fondacijom B92 organizovati akciju "Bitka za bebe".Sredstva od prodaje propagadnog materijala i ulaznica cija planirana cena ce biti sinbolicnih 200 dinara ce biti usmerena porodilistu u Paracinu.
Svojim prisustvom turnir ce podrzati i nekoliko nasih uspesnih sportista i para sportista medju kojima su nas proslavljeni odbojka Zeljko Tanaskovic kao i osvajac prve zlatne medalje na Paraolimpiskim igrama Zeljko Dimitrijevic (ocekujemo potvrdu dolaska jos jednog proslavljenog sportiste kao i osvajacicu zlane medalje na Paraolimpiskim igrama Tanju Dragic).Svoju podrsku ce dati i parasportisti iz Kragujevca,Panceva,Beograd a,Leskovca i Zvornika (Federacija BiH)....
Otvaranje turnira uvelicace ,gradski hor Paracin koji ce otpevati nacijonalnu himnu uz pratnju clana saveza gluvih i nagluvih Paracin koji ce istu izvesti na znakovnom jeziku,kao i plesna grupa “DC TEAM” koja ce izvesti dve numere.
POZIVAMO NASE SUGRADJANE DA U STO VECEM BROJU SVOJIM PRISUSTVOM I KUPOVINOM ULAZNICA PODRZE OVU MANIFESTACIJU I NA TAJ NACIN DAJU SVOJ LICNI DOPRINOS AKCIJI "BITKA ZA BEBE'' I RAZVOJU PARA-SPORTA U NASEM GRADU I SIRE!!!
Pridruzite nam se 22.9.2012 od 10 casova u SRC 7 Juli u Paracinu.....HVALA VAM NA PODRSCI!!!
28. maj 2012.
Uspešno završen IV međunarodni turnir sedeće odbojke ‚‚TROFEJ BEOGRADA 2012‚‚.
Raspored grupa, rezultati i fotografije
23. maj 2012.

ORGANIZATORI

PARTNER


Pokrovitelj turnira

Sekreterijat za sport i omladinu

DONATORI

 

01. maja 2012.


Klub sedeće odbojke SMEČ je nastavio takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske i odigrao je dva turnira i to 08. aprila u Derventi i 29. aprila u Prijedoru i tako je završio prvenstveno u Prvoj ligi Republike Srpske u sezoni 2011/2012 na četvrto mesto.

Turnir koji je bio planiran da se odigra, po rasporedu takmičenja za prolećni deo, 22. aprila u Beogradu na našu žalost je otkazan zbog odustajanja ekipe OKI "VETERANI" i OKI "MAGLIĆ" iz takmičenja.

Rezultati sa navedenih turnira:

Derventa, 08.04.2012. godine

OKI "DERVENTA" - OKI "LAKTAŠI" 1:3 (21:25, 25:21, 16:25, 22:25)
OKI "LAKTAŠI - KSO "SMEČ" 3:0 (25:18, 25:20, 25:22)
KSO "SMEČ" - OKI "DERVENTA" 0:3 (23:25, 15:25, 25:27)
Prijedor, 29.04.2012. godine

OKI "PRIJEDOR" - KSO "SMEČ" 3:1 (25:17, 20:25, 25:17, 25:17)
KSO "SMEČ" - KSO "KRAJIŠNIK" 0:3 (23:25, 25:27, 23:25)
KSO "KRAJIŠNIK" - OKI "PRIJEDOR" 1:3 (26:24, 15:25, 14:25, 21:25)

Pl..

EKIPA

åУ

У+

У-

С+ : С-

П+  :  П-

åБ

1.

OKI "LAKTAŠI"

7

7

0

21:3

582:437

20

2.

OKI "PRIJEDOR"

7

5

2

18:13

682:653

14

3.

OKI "DERVENTA"

7

4

3

15:13

614:606

12

4.

KSO "SMEČ"

8

1

7

8:22

634:678

5

5.

KSO "KRAJIŠNIK"

7

1

6

7:18

473:610

3


 

30. aprila 2012.

Klub sedeće odbojke SMEČ je 28. aprila učestvovao na međunarodnom turniru u Bačkoj Palanci. Na turniru su učestvovali četiri ekipe i to: odbojkaški klub invalida SERVA iz B. Palanke, klub sedeće odbojke SUBOTICA iz Subotice, odbojkaški klub invalida BRČKO iz Brčka i KSO SMEČ iz Beograda. Naš klub je zauzeo treće mesto.
Strane: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
© 2008-2022 Klub sedeće odbojke "SMEČ" - Beograd