Klub sedeće odbojke ''SMEČ'' je u maju 2008. godine dobio poziv za učešće na V. Međunarodnom turniru u sedećoj odbojci koji se održava u Doboju. Ovo je prvi put da je klub učestvovao na jednom takvom takmičenju.


Turnir je održan 11. maja 2008. godine u sportskoj dvorani srednjoškolskog centra. Na turniru je učestvovalo osam ekipa koje su podeljene u dve grupe.

Grupa A
Grupa B
1. OKI „FANTOMI“ SARAJEVO
1. OKI „DOBOJ-GRAĐPROMET“ DOBOJ
2. OKI „BANJA LUKA“ BANJA LUKA
2. OKI „PANDA“ VELIKA KLADUŠA
3. IOK „MAGLAJ-INDEX“ MAGLAJ
3. KSO „SMEC“ BEOGRAD
4. OKI „PRIJEDOR“ PRIJEDOR
4. OKI „LAKTAŠI“ LAKTAŠI

Prva utakmica je odigrana protiv OKI ''PANDA'' iz V. Kladuše. Prvi set je završen pobedom od 25:15 za naš klub. Drugi set je bio malo napetiji ali se završio u našu korist sa 26:24 i tako smo ostvarili prvu pobedu na turniru sa 2:0.

Druga utakmica je odigrana protiv OKI ''LAKTAŠI''. Kao i u prvoj utakmici prvi set smo dobili bez velikih poteškoća sa 25:16 ali smo drugi set izgubili sa 8:25. U trećem odlučujućem setu bilo je napeto i neizvesno ali pokazali smo da imamo volju i želju za pobedom i tako završili set u našu korist sa 15:13. Ovom pobedom zauzeli smo drugu poziciju u grupi i obezbedili mogučnost da se borimo za treće mesto.

Utakmica protiv OKI ''DOBOJ'' je bila zadnja utakmica u grupi. OKI '' DOBOJ'', koji su drugi u prvenstvu Republike Srpske, su lako ostvarili pobedu sa 2:0 po setovima 25:14 i 25:13.

Kao drugoplasirani u grupi igrali smo za treće mesto protiv drugoplasiranog iz prve grupe OKI ''Banja Luka'', klub je prvi na tabeli u R. Srpskoj. OKI ''B. Luka'' je ostvarila pobedu od 2:0 a po setovima 25:12 i 25:12.

Prvo mesto na turniru ''DOBOJ OPEN 2008'' su zauzeli OKI ''FANTOMI'' iz Sarajeva koji su evropski prvaci, drugo mesto je zauzeo OKI ''DOBOJ'' iz Doboja, treće mesto OKI '' BANJA LUKA'' iz B. Luke i četvrto mesto je zauzeo naš klub. Za najboljeg igrača na turniru je proglašen Krišanović Nenad iz KSO ''SMEČ''

© 2008-2022 Klub sedeće odbojke "SMEČ" - Beograd